Etusivu   Pihakoira   Agility   Kuvat   Muistoissa   Linkit  

FI AVA Tarupihan Keskikesänjuhla "Jussi"

Tarupihan Keskikesänjuhla
s. 20.6.2008
FIN40340/08
uros
kolmivärinen
Kasvattaja: Terhi Laine

Sukutaulu
Kilpailukirja
Jussi koiranetissä
Näyttelytulos

[Jussi]

Jussi on energinen ja reipas koira. Se kotiutui meille pikkupentuna ällistyttävän nopeasti. Eppu hyväksyi Jussin välittömästi, ja ne leikkivät keskenään tosi paljon.

Pienenä poikana Jussi kokeili hampaitaan joka paikkaan, siis todella joka ikiseen paikkaan. Se roikkui vaatteissa, avasi kengännauhoja, kiskoi pöydiltä tavaroita alas, pureskeli puisia huonekaluja ja jyrsi kaikkia löytämiään kyniä. Kerran se kantoi kuulakärikynän sängylle ja sitä pureskellessaan piirteli täkkiin. Se on onnistunut jopa järsimään sänkyä ja yöpöytää meiltä salaa, ja makuuhuoneeseen Jussilla oli noihin aikoihin pääsy vain öisin! Onneksi pahin tuhoamisvimma on ohi, mutta turhautuneena Jussi saattaa silti edelleen iskeä hampaansa minne sattuu. Kaikki pöydillä olevat tavarat kiinnostavat valitettavasti Jussi edelleen kovasti. Lisäksi se mielellään ottaa suuhunsa tavaroita, jotka ihminen on juuri jättänyt jonnekin.

Heti kun vain pystyi, Jussi kiipesi yöllä salaa sänkyyn nukkumaan, josta seurasi se, että Epunkin oli päästävä - salaa sekin on aluksi täkin alle luikahtanut. Ja kun kerran Eppukin saa nukkua sängyssä, niin onhan Putellakin oltava sama oikeus. Tätä kutsutaan johdonmukaiseksi koirankouluttamiseksi.

Jos eteisen kaapin ovi unohtuu hetkeksikään auki, käy Jussi hakemassa pipon tai hanskan leikkeihinsä. Pienenä se meni vaatekaappiin vaatteiden päälle makaamaan. Ruokapöytä on tietysti kiinnostava paikka, ja jos tuoli on unohtunut työntää pöydän alle, hyppää Jussi istumaan pöydän ääreen. Sattuipa kerran niin, että kesken ruokailun nousin vastaamaan puhelimeen, enkä tietysti muistanut tuolia. Olin vain pienen hetken selin, mutta Jussi hyppäsi tuolille ja maistoi lohikeittoa. Kunnon nuolaisu lautaselta, ja kuuma soppa roiskui pitkin pöytää. Suski sitten sai syödä sen, mikä ei koiralle kelvannut...

Kun Jussi pienenä oli nälkäinen, sen kärsivällisyys oli olematon. Se kiljui keittiössä korviasärkevästi ja vaati sapuskan nopeampaa tarjoilua. Ruoka hotkittiin vauhdilla, ja sen jälkeen saivat isot koirat katsoa tarkasti kuppinsa perään. Ruokavaliotaan Jussi täydentää varastamalla ihmisiltä aina tilaisuuden tullen. Olen lopulta oppinut kasaamaan ruokatarvikkeet työpöydän takaosaan menetettyäni keskeneräiset evääni kahdesti. Lisäksi Jussi osallistuu innokkaasti tiskikoneen täyttämiseen hoitamalla esipesun.

Jussi on ollut melko työläs pentu, ja sitä on saanut vahtia koko ajan, mutta samalla se on valtavan ihana ja kultainen. Se hivuttautuu vähän ujosti mutta määrätietoisesti syliin nukkumaan. Kun sen kanssa viitsii vähän peuhata, on pieni koira tosi onnellinen ja tohkeissaan. Ja nukkuessaan... voi taivas miten suloinen!

Jussi kisaa agilityn 3-luokassa.

Voit katsoa kuvia suurennettuna klikkaamalla pikkukuvaa.

[Jussi 1.6.2014] [Jussi 1/2013] [Jussi 12/2012] [Jussi 7/2011] [Jussi 7/2010] [Jussi 2/2010] [Jussi 5/2010] [Jussi 11/09] [Jussi 10/09] [Jussi 3/09] [Jussi 10/08] [Jussi 9/08] [Jussi 8/08] [Jussi 8/08] [Jussi 8/08]