Index   D/S Farmdog   Agility   Photos   In memorian   Links  


Jussin kilpailukirja
Pontuksen kilpailukirja

[Otto A-lla]Agility-harrastuksemme alkoi oikeastaan Oton isottelun ja rähinöinnin ansiosta. Oltuamme koirakouluttaja Pertti Vilanderin tunneilla huomasimme kentällä olevat agilityesteet ja kyselimme tästä harrastuksesta enemmän. Otto tuntui olevan sukua kumipallolle, joten arvelimme että agilityssä se pääsisi toteuttamaan itseään. Laiskanpuoleinen Daddy otettiin luonnollisesti mukaan, eihän toiminta olisi sillekään pahitteeksi. Me itse sekä Peetsa olimme kaikki sitä mieltä, että Otosta tulee vielä hyvä agilitykoira, mutta Daddystä tuskin kehittyy kovin vauhdikasta menijää.

[Daddy kepeillä]Aloitimme agilityyn tutustumisen Peetsan yksityistunneilla. Heti alkuun saimme huomata arvioineemme koirat hieman väärin. Daddy innostui aivan valtavasti, se selvästi nautti lajista - sekä tietysti palkkioina käytetyistä broileripyöryköistä. Meidät hyväksyttiin Järvenpään agilityurheilijoiden jäseniksi marraskuussa -99. Talven kisat eivät menneet erityisen hyvin, ja kilpailukirjoihin karttuikin enemmän hylättyjä suorituksia kuin tuloksia. Harrastuksen alussa Daddyn valtava into purkautui sähläyksenä ja rimojen pudotteluna, mutta vähitellen se teki rauhallisempia ja varmempia suorituksia. Siirtyminen maneeseista ulkoradoille sopi Daddylle, niinpä Markku ja Daddy nousivat puolen vuoden kilpailemisen jälkeen kakkosluokkaan. Kolmosluokkaan pari pääsi heinäkuussa -01. Daddyllä on aina ollut mukavasti vauhtia, eikä se tehnyt juurikaan virheitä. Ikää on kuitenkin jo sen verran, että agility on pitänyt lopettaa.

[Putte puomilla]Ensimmäisissä harjoituksissa Otto vaivautui suorittamaan esteitä lähinnä silloin, kun se oli aivan varma että suorituksesta seuraa palkkio. Sitä oli erittäin vaikeaa jujuttaa hyppäämän aidan yli ilman makupalan heittämistä. Kun aloimme harjoitella varsinaisia ratoja, alkoi Ottokin kiinnostua enemmän. Tosin hyvin usein se lähti kesken kaiken puuhailemaan omiaan. Erityisesti ohjatuissa treeneissä se näytti mielellään, kuinka emäntää nöyryytetään. Mutta myöhemmin Ottokin joutui toteamaan, että laji on hauska, eikä treeniaikaa kannata tuhlata joutavuuksiin. Nykyään kisatkin menevät paremmin, kun Oton ei tarvitse tutkia radalla kaikkia hajuja eikä mennä tervehtimään radan reunalla olevia koiria. Pääsimme Oton kanssa kakkosluokkaan heinäkuussa -00, ja siellä viihdyimme varsin pitkään. Kolmosluokkaan nousimme kesäkuussa -05 harrastuksen jo vähän hiipuessa. Nyt on Ottokin kokonaan eläkkeella.

Putte hankittiin sillä mielellä, että sille tullaan suosittelemaan agilityä harrastukseksi. Ja Puttehan toki innostui! Agility on Puten mielestä aivan valtavan hauskaa, sen se kertoo koko olemuksellaan. Esteet Putte oppi todella nopeasti ja toisinaan se on vähän liiankin peloton. Vauhtia Putesta löytyy paljon, mutta kontaktiesteiden huolimaton suoritus on estänyt nousun kolmosluokkaan. Putte on aloittanut harrastamisen keväällä 2001, ja nyt kesän 2006 alussa alkoi näyttää siltä, että koira antaa periksi ja suorittaa kontaktit. Niinpä siinä sitten kävikin, että Putte ja Markku nousivat kolmosiin!

Epusta tulee samantapainen harrastuskoira kun Putesta, innokas mutta hieman kärsimätön. Treenaamisen aloitimme keväällä 2004. Ensimmäiset virallisten kisojen startit tehtiin parin vuoden treenaamisen jälkeen. Nyt näyttää siltä, että meilläkin homma alkaa luistamaan, sillä muutama tulos on jo saatu. Keppien kanssa on pieniä ongelmia, mutta kokonaisuuteen voin olla hyvin tyytyväinen. Epulla on aina kivaa, ja siksi sen kanssa on mukava harrastaa.