Epun agilitysivu

Epun kilpailukirja

Hankala syksy

Syksyn kisat ovat menneet huonosti, kun en ole saanut koiraa liikkumaan yhtä motivoituneesti kuin treeneissä. Homma on tyssänyt viimeistään kepeillä. Josta seuraa että jännitän taas keppejä... 27.11. tehtiin kaksi reipasta rataa, joissa kepit meni hyvin. Toinen oli jopa puhdas rata, mutta kuudes sija ei riittänyt LUVAan.

2.6.2011 tuli lopulta puhdas rata

Melkein vuoden tauon jälkeen tuli toinen nollatulos kakkosluokasta. Pujottelussa on viime aikoina ollut taas ongelmia, mutta nyt onnistui sekin. Pitäisi muistaa pitää käsi paikoillaan ja pysyä poissa koiran tieltä.

Helmikuu 2011

Hyllyjä hyllyn perään, siinä viimeaikaiset tulokset lyhyesti. Eppu on muutamissa kisoissa kulkenut vallan mainiosti, mikä taas tarkoittaa, että ohjaaja on myöhässä, väärässä paikassa, liian hidas, ihan pihalla... En ole onnistunut sentään pilaamaan koiran riemua, sen verran iloisesti se on mennyt, mutta itsellä on motivaatio hiukan alhaalla.

Heinäkuu 2010

Agirotuviikonloppu meni taas niin kuin arvata saattaa - treeneissä innokas koira muuttui kisoissa haluttomaksi. Joukkuesuoritus oli aika hyvä, Eppu ei jäänyt mihinkään jumiin. Valmistautuminen ennen omaa suoritusta joukkuekisassa on vähän erilaista normaaleihin kisoihin verrattuna, sillä lähtövuoroa kytätessä kiinnittää vähemmän huomiota omaan koiraansa. Ajattelin, että tässä on yksi pieni johtolanka. Olen mahdollisesti leikkinyt Epun kanssa aivan liian aikaisin ennen suoritusta, ja koira ehtii kyllästyä. Treeneissä kiinnitän vähemmän huomiota koiraan ennen rataa. Lisäksi kouluttaja Paula huomasi erittäin tärkeän seikan treeneissä: Pujottelu jännittää minua kuitenkin sen verran, että annan estekäskyn liian tiukasti, mikä latistaa herkän Epun menohaluja.

Kokkolassa leikin Epun kanssa vasta vähän ennen omaa vuoroa. Viisi starttia, viisi tulosta. Hiukan parannusta, mutta ei vieläkään sitä intoa mitä treeneissä. Yksi radoista oli todella hyvä, pujottelukin kerralla oikein. Ehdin jo iloita nollasta, mutta kaksi kontaktivirhettä oli kuitenkin tulos.

Tromssassa ensimmäisen päivän jälkeen tunnelmat latistuivat aivan pohjille. Ei minkäänlaista intoa koiralla. Toisena päivänä Savikon Seppo otti ohjat käsiinsä ja muutti kaiken! Seppo piteli koiraa rataantutustumisen ajan ja piti huolen, että Eppu näki minut koko ajan. Sitten sain kävelyttää koiraa, mutta en kiinnittää siihen mitään huomiota. Vähän ennen meidän vuoroamme Seppo otti taas koiran, ja minä leikin lelulla yksin. Koira ei saanut lelua itselleen ennen starttia, se sai vain tavoitella sitä. Sepon avulla saimme yhden nollan, ja muutkin radat olivat todella hyviä. Ainoa eroa treeneihin nähden oli se, että jouduin vielä paljon enemmän kehumaan ja kannustamaan koiraa. Mutta nyt on kuitenkin todella hyvä mieli itsellä. Sepolle suuri kiitos avusta!

Kotka 27.3.2010

Ensimmäisellä radalla taisin jättää Epun vähän liian lähelle ensimmäistä estettä, sillä rima tuli alas. Eppu häkeltyi täysin, sillä eihän se juurikaan rimoja pudottele. Epätarkan ohjauksen takia lopulta sitten radasta tuli hylly. Toinen rata oli puhdas, mutta aikavirhettä tuli runsaasti. Kepitkin menivät ensimmäisellä yrittämällä, mutta todella hitaasti. Illalla huomattiin, että Eppu ontuu vähän, mutta se oli jo seuraavana päivänä mennyt ohi.

Kemi 23.-24.1.2010

Kolme starttia kahtena peräkkäisenä päivänä on Epulle melkoinen urakka. Matkustaminen väsyttää jo ihan tarpeeksi, sitten vielä pitkät päivät kisapaikalla. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten Eppu jaksoi! Meille oltiin tyrkyttämässä nollaakin, kun sitten toiseksi viimeisellä esteellä pilasin koko homman. Kokonaisuutena ja olosuhteisiin nähden hyvä viikonloppu, vaikka tulokset eivät olleetkaan hyviä.

Kotka 8.11.2009

Nyt ei ollut meidän päivämme. Halli oli hieno ja lämmin, mutta valitettavasti varsin ahdas. Lämmitelyesteitä ei ollut. Ehkä tässä on syy, miksi Eppu ei oikein päässyt radalla vauhtiin.

Hausjärvi 18.10.2009

Oikein mukava aloitus 2-luokassa. Eppu oli taas pirteä menijä, samanlainen kuin treeneissä. A:n alastulokontakti jäi Epulta kiireessä ottamatta. Kontaktit onnistuvat varmasti vain, jos ehdin vierelle. Huono homma, meillä on kontaktiongelma, mutta kokonaisuutena hyvä rata meille. Loppusuorat ovat vaikeita.

Riihimäki 3.10.2009

Jo tärppäsi! Kaksi starttia oli suunniteltu meille, mutta tarvitsimme vain ensimmäisen. Lopussa oli vaarana väärä rata, mutta siitä selvittiin lopulta kunnialla, ja nolla saatiin. Lämmittelyesteillä oli hyvin tilaa, ja teimme siellä keppejä muutaman kerran. Eppu oli koko ajan hyvin mukana, iloinen ja eteni reippaasti. Nyt on tosi hieno fiilis! On kiva lähteä seuraaviin kisoihin, kun ei enää ole nollasta paineita - ainakin päästiin pois ykkösluokasta. Vaikka en myönnä jännittäneeni kisoja, niin jotain erilaista minun käytöksessäni täytyy olla kisoissa, kun Eppu on niin outo ollut. Saa nähdä miten kakkosten kisat nyt sujuvat, kun minulla on vähemmän hermoiltavaa.

Järvenpää 15.8.2009

Koska Eppu ei pidä ollenkaan autolla matkustamisesta, niin päätimme kokeilla näissä kisoissa sitä, että kävelemme kisapaikalle. Ensimmäinen rata meni kohtuullisesti, mutta toinen oli surkea esitys. Treeneissä Eppu on tosi hyvä, eivätkä kepit tuota mitään ongelmia.

Tromssa 23.-26.7.2009

Kokkolan uusintaa. Koira tuntuu olevan ihan puhki eikä se jaksa kiinnostua koko hommasta ollenkaan. Yliaikaa, keppien uusintaa, nuuskimista...

Kokkola 10.-12.7.2009

Agirodun jälkeen olin aivan varma, että viimeinen nolla tulee nyt. Mutta tuloksena oli aivan kaamea viikonloppu ilman yhtäkään hyvää rataa. Epulla taas kuono maassa, ja keppejä ei meinattu saada millään tehtyä loppuun asti.

Agirotuviikonloppu Nastolassa 4.-5.7.2009

Olen hyvin tyytyväinen viikonlopun tuloksiin. Kepit onnistuivat joka kerta, ja meno oli muutenkin iloista ja sujuvaa.

Kotka 22.-24.5.2009

Mukava aloitus tälle kisakaudelle! Kaikki kolme starttia Santalahden Suhinoissa menivät hyvin, eikä Eppu jäänyt kertaakaan nuuskimaan. Ensimmäinen oli hyllyrata kolmen kiellon takia. Paikalla ollut asiantuntijaraati Heli & Kaitsu totesi, että jokaisen kiellon syynä oli katsekontaktin hetkellinen katkeaminen koiraan. Eppu jättää leikin sikseen, jos en katso sitä koko ajan. Viikonlopun viimeinen rata oli hieno nolla, joita meillä siis on nyt kaksi.

Vuosi 2008

Koko vuosi oli todella surkea esitys minulta. Ohjaus on ollut ihan hukassa. Kun jään vähänkin jälkeen, turhautuu Eppu, ja silloin on nenä maassa. Tästä tilanteesta on mahdotonta saada koiraa enää kunnolla mukaan. Treeneissä on mennyt ihan kivasti, joten toivottavasti ensi vuonna pystyn parempiin suorituksiin.

Helsinki 29.9.2007

Olimme aikanaan kerran Purinalla möllikisoissa, ja ne kisat menivät ihan sekoiluksi. Arvelin, että hallin meteli sai Epun aivan hämilleen. Niinpä minua pikkuisen jännitti nämä kisat. Mutta turhaan, Eppuhan on jo kasvanut mölliajoista! Rata lähti hienosti sujumaan, mutta sitten se vaikea paikka osoittautui vaikeaksi. Huonolla ohjauksella tuli hylly. Kepit mudostuivat hyllyn jälkeen ongelmaksi, enkä saanut Eppua suorittamaan niitä ollenkaan. Lähdin kesken pois, vein Epun suoraan lämmittelyesteille ja kepit menivät täysin mallikkaasti. Markku sanoi, että olin liian lähellä koiraa, jolloin vähän estin sen kepeille menoa.

Helsinki 8.9.2007

Kaksi hyvää rataa, vaikkei tulosten perusteella siltä näytäkään. Ei mennyt nenä maahan kertaakaan, vaikka vähän kieltojakin tuli. Pussi oli yllättäen hankala este. Lisäksi meillä on paha kontaktiongelma. Mutta muuten mentiin iloisesti eteenpäin.

Mikkeli 28.-29.7.2007

Launtain startit olivat onnettomia suorituksia. Ei mitään kunnollista innostumista. Sunnuntaina oli hyvä vauhti, mutta virheitä ropisi. Keinu oli yht'äkkiä pelottava. Viikonlopun viimeinen rata oli tosi hieno, mutta harmillisesti hylly putken väärään päähän menosta. Sillä radalla kuitenkin oli hyvä meininki ja edettiin sujuvasti.

Kokkola 13.-15-7.2007

Yksi "pupujuoksukohtaus" mahtui tähänkin viikonloppuun... Muuten melko siedettäviä ratoja. Vähän meni taas Epulla nenä maahan esim. keppien korjauksen jälkeen. Ei kuitenkaan kadonnut kokonaan hajujen maailmaan, vaan sain sen tulemaan mukaan. Viimeisenä ollut hyppäri sujui täydellisesti suunnitelmien mukaan, ohjasin hyvin. Harmi vain että Eppu tuli jostain syystä kesken pujottelun pois. Uusintayrityksen jälkeen kepit sujuivat hyvin.

Agirotuviikonloppu 6.-8.7.2007

Kokonaisuutena hyvä viikonloppu. Mutta ensimmäiselta radalta hylly ohjaajan unohduksen takia! Hyppyradalta saimme ensimmäisen nollamme. Se oli hieno rata, jossa minulla oli koko ajan kaikki hallinnassa, ja koira kulki aivan suunnitelmien mukaan. Kolmannella radalla viihdytimme yleisöä... Eppu sai hepulin ja "pupujuoksukohtauksen". Siellä se meni pylly maata viistäen ympyrää, kaarrosta ja mutkaa... Näitä ei ole enää treeneissäkään tullut! Neljäs rata meni mönkään huonon ohjauksen takia. Joukkuerata oli melko hyvä, mutta sainhan siinäkin ohjattua koiran selvästi esteen ohi.

Riihimäki 9.6.2007

Kaksi hyllyä käytiin hakemassa. Nyt ei löytynyt oikein yritystäkään. Kummallisin tempaus oli se, ettei Eppu mennyt puomille. Mutta pienen houkuttelun jälkeen sekin sitten lopulta sujui. Päivä oli todella kuuma, mutta onhan meillä ollut hellettä treeneissäkin.

Kotka 19.-20.5.2007

Kisakauden avaus, kun ohjattuja treenejä on kahdet takana. Treenien perusteella odotin meidän olevan hiukan paremmassa iskussa kuin viime kesänä. Eppu ei ole enää pelleillyt treeneissä entiseen malliin. Lauantain hyppyradasta tuli hylätty, ihan kelpo suoritus se kumminkin oli. Unohdin keinulla käskeä odottamaan, ja Eppuhan rynni koko keinun läpi pysähtymättä. Rytmi meni tästä ihan sekaisin, mutta oli radalla hyviäkin kohtia. Iltapäivän agilityradasta oli tulossa nolla, mutta niin vain senkin sitten sain mokattua! Keppien jälkeen en ottanut koiraa selvästi mukaani, ja seuraavalta esteeltä tuli kielto. Eppu pujottelee kisoissa todella hitaasti. Sunnuntain radasta ei ole paljon sanottavaa, sillä Eppu oli lopen väsynyt eikä jaksanut innostua.

Porvoo 17.9.2006

Otin riskin, ja jätin koiran kahden esteen taakse. Tiesin sen olevan vielä vähän hankala asia, mutta koska tämä sujuu treeneissä, niin pitäähän kisoissakin kokeilla. Tällä kertaa ei onnistunut, vaan Eppu kiersi molemmat esteet ja oli tulossa luokseni. Hylly otettiin kun ensimmäinen este suoritettiin korjatessa väärin päin. Mutta sitten lähdettiin radalle, rennosti, ilman mitään suorituspaineita. Ja kylläpä olikin hieno rata! Minulla oli tilanne koko ajan hallinnassa, ehdin joka paikkaan ajoissa ja ohjasin rauhallisesti. No myönnetään, kepeillä kielto kahdesti...

Helsinki 10.9.2006

Koiralla taas nenä maassa, vaikka hiekkakentällä kisattiin. Ensimmäinen rata runnottiin jotenkuten läpi, mutta toinen meni huomattavasti paremmin. Kepit mentiin puhtaasti ja muutenkin suoritus oli virheetön, kunnes ohjaajan myöhästyneen käskytyksen vuoksi koira suoritti hypyn väärin päin.

Lempäälä 12.8.2006

Ensimmäinen rata oli todella helppo. Sain kuitenkin yhden kiellon aikaiseksi. Nyt on todettava, että ohjaajalla oli paha asennevika! En oikeastaan edes yrittänyt, kun rata tuntui pelkältä läpijuoksulta. Toinen rata oli huomattavasti haastavampi. Hylätystä tuloksesta huolimatta ohjaajan suoritus selkeästi parempi. Katsoin läpi sormien kun Eppu oikaisi kepeillä jättäen viimeisen välin suorittamatta. Vauhti oli hyvä ja meno mukavaa, joten en viitsinyt korjata.

Riihimäki 5.8.2006

Voi hyvänen aika näitä kisoja! Kepit ovat taas menneet treeneissä aika huonosti (kotona erinomaisesti), ja jännitin niitä aika tavalla. Koko radan mietin, että "kohta tulee kepit, kohta tulee kepit"... ja sitten... ohjasin Epun väärälle radalla, liian aikaisin kepeille. Eikä pujottelu onnistunut. Muuten oli kyllä hieno suoritus Epulta. Toisella radalla vaikeuksia saada Eppu innostumaan, pienet pätkät menivät ajoittain todella hienosti. Ja kepeillä tietysti virhe.

Kokkola 16.7.2006

Apua! Kolme rataa viikonlopun aikana, kolme hyllyä, eikä päästy edes montaa estettä. Epulla nenä maassa koko ajan, ei saatu tehtyä yhtään mitään. Nurmikentällä liikaa mielenkiintoisia hajuja?

Janakkala 9.7.2006

Meillä on lähdössä ongelmia. Teen jotain hölmöä ja Eppu kiertää ensimmäisen esteen. Hyvä viikonloppu, vaikkei kummastakaan virallisesta radasta tulosta. Agirodun joukkuerata oli meiltä hyvä suoritus, joskin se lähtösähläys harmittaa. Eilisen ensimmäiseltä radalta Eppu kerkesi lähteä kehänauhan ulkopuolelle asti pällistelemään, mutta sattuuhan näitä nuorelle koiralle.

Lieto 10.6.2006

Nyt Eppu oli aivan oma itsensä... Koira näytti olevan turistimatkalla tutustumassa Liedon ihmeisiin. Kun tuomari kiellon jälkeen nosti kättään, kävi Eppu ihmettelemässä, että mitä tämä oikein huitoo. Keppien vieressä ollutta numeroa piti käydä myös ihmettelemässä.

Jyväskylä 3.6.2006

Ensimmäisestä startista saimme hylkäyksen kolmen kieltäytymisen vuoksi. Eppu suoritti kepit, tosin kävelyvauhtia, mutta pujotteli kumminkin. Ohjaajan suunnaton jännitys väheni huomattavasti. Kun sitten toiselta ja kolmannelta radalta saatiin tulos, oli riemu rajaton. Aina keppejä ennen tuli kielto, mutta Eppu kumminkin pujotteli nätisti. Asiaa auttoi se, että pystyin joka kerta asettumaan keppien vasemmalle puolelle, mikä on Epulle helpompaa. Irtoamista tarvitaan lisää, mutta muuten suoritukset olivat onnistuneita. Ei yhtään hepulikohtausta näin pitkänä päivänä, aikooko se vekara hiukan aikuistua?

Kotka 20.5.2006

No niin, nyt on ensimmäinen kisastartti takana! Tästä on hyvä jatkaa, ja toivottavasti tulostakin alkaa tulla. Päivä oli Epulle pitkä, sillä se väsyy aina reissuissa. Sääkään ei suosinut, oli kylmää ja sateista. Silti Eppu lähti reippaasti radalle. Kepit eivät onnistuneet ollenkaan, mutta muuten suoritus oli virkeä ja olosuhteisiin nähden hyvä.